Vlada Brčko distrikta BiH održala 57. vanrednu sjednicu

12.12.2018. Vlada Brčko distrikta BiH održala je 57. vanrednu sjednicu na kojoj je usvojila Odluku o privremenom finansiranju odjeljenja i institucija Brčko distrikta BiH za period od 1. 1. do 31. 3. 2019. godine.

Image for news

Odluku je pripremila i predložila Direkcija za finansije, a u skladu sa zakonom, s obzirom da do 1. januara 2019. godine neće biti usvojen budžet za narednu godinu. Odluka o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca iznosi 48 652 658,80 KM. 

Usvojeno je i nekoliko tačaka na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge i to:

  • Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikta BiH za period od 1. 10. do 31. 12. 2018. godine;
  • Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za period od 1. 10. do 31. 12. 2018. godine;
  • Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu drugog dijela subvencije Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za troškove transplantacije organa osiguranicima Brčko distrikta BiH u 2018. godini;
  • Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencije Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za troškove nabavke accu-chek traka osiguranicima Brčko distrikta BiH u 2018. godini. 

Usvojena je Izmjena i dopuna Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih grantova – III. dio, kao i Zaključak o davanju saglasnosti Odjeljenju za obrazovanje za učešće u projektu pod radnim nazivom SRCE, po pozivu iz oblasti prekogranične saradnje HR-BiH-CG.

Na 58. vanrednoj sjednici razmatran je prijedlog amandmana na budžet u vrijednosti od 30.000 KM, za finansiranje OK „Mladost“u evropskom takmičenju, koji nije usvojen.