Potpisan ugovor o nabavci pokretnog mamografa

30.8.2023. Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Asmir Mujanović i punomoćnik direktora preduzeća „MEDICAL“ d. o. o. Mostar Sinan Merzić danas su u Vijećnici potpisali ugovor o nabavci pokretnog mamografa za potrebe Pododjeljenja za javno zdravstvo u vrijednosti od 600.000,00 KM.

Image for news

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Asmir Mujanović kazao je da je rok isporuke pokretnog mamografa pet mjeseci.

„Pododjeljenje za javno zdravstvo pojačava svoje kapacitete u okviru prevencije bolesti, što će doprinijeti kvalitetnijem radu javnog zdravstva u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu imali smo dobru saradnju s Udruženjem „Brčansko srce“ koje je proteklih godina pratilo način rada, na način da su van Brčko distrikta BiH dobijali na korištenje pokretni mamograf. Potpisivanjem ugovora ova aktivnost bit će olakšana“, istakao je Mujanović.

Predstavnik preduzeća „MEDICAL“ iz Mostara Sinan Merzić kazao je da se radi o sofisticiranom i naprednom mamografskom sistemu, koji uz niske doze zračenja omogućava pregled velikog broja pacijenata te dodao da očekuje isporuku mamografa do kraja godine.

Šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo Anđa Nikolić istakla je da je nabavka pokretnog mamografa od izuzetnog značaja te da je planiran obilazak svih mjesnih zajednica u kratkom periodu.