Од сутра додатно попуштање мјера у Брчком

12.5.2020. Штаб за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ донио је наредбу којом се од сутра, 13.5.2020. године пуштају у рад здравствене установе, козметички салони и салони љепоте, угоститељски објекти у затвореним просторима и објекти за приређивање игара на срећу, уз поштовање свих епидемиолошких мјера заштите и уз праћење појединачних наредби у којима су прописани начини функционисања привредних субјеката. Све наредбе објављене су на службеном порталу Владе Брчко дистрикта БиХ www.vlada.bdcentral.net .

Image for news

На основу данашње наредбе, од понедељка 18.5.2020. године почињу са радом обданишта и стављају се у функцију дјечија игралишта као и спорт на отвореном.

Штаб за заштиту и спашавање измијениоје Наредбуо забрани кретања лицимана подручју Брчко дистрикта БиХ те је измјеном Наредбе забрањено кретање у периоду од 23.00 до 5.00 часова. Наредба ступа на снагу од данас.

Од ове наредбе изузимају се сви запослени који врше службене дужности или су укључени у спровођење мјера и активности у вези сапроглашењем стања природне несреће због коронавируса као и запослени у правним лицима у којим се ради континуитета производње рад одвија у смјенама. У складу са овом измијењена је и Наредба о радном времену, те привредни субјекти могу прилагодити своје радно вријеме, с тим што морају завршити са радом најкасније један часвремена прије полицијског часа, односно до 22.00 часа.