Gradonačelnik sa saradnicima obišao radove na rekonstrukciji Ginekologije

30.8.2018. Građevinske radove na rekonstrukciji ginekološkog odjeljenja brčanske bolnice danas je obišao gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić sa šefom Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Sabrijom Čandićem, glavnim koordinatorom Vlade Seadom Šadićem i direktorom Bolnice Dušanom Stokićem.

Image for news

Rekonstrukcija vrijedna oko 300.000 KM započela je početkom augusta, a radovi se izvode u radnim prostorima, operacionoj i porođajnoj sali, neonatološkoj ambulanti, vanjskoj ambulanti i čekaonici, dok će ljekarima ubuduće biti na raspolaganju, pored postojeće, i nova operaciona sala kao i nova oprema.



„Bio bih srećniji da je svojevremeno prošao projekat izgradnje aneksa ginekološko-akušerskog odjeljenja bolnice ali u situaciji kada smo se opredijelili za ovaj novi koncept, nakon što smo obišli radove i onoga što smo danas vidjeli, smatram da će zdravstvene usluge na ovom odjeljenju biti znatno kvalitetnije, a prostor maksimalno funkcionalan“, rekao je gradonačelnik Milić. On je dodao da ovom investicijom JZU „Zdravstveni centar“, Brčko, pokazuje svoju odgovornost kada je u pitanju nivo kvaliteta usluga i izrazio nadu da će realizacijom i drugih projekata Brčko imati značajno poboljšan kvalitet zdravstvene zaštite. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je ovaj posao dobila domaća firma koja kvalitetno realizuje radove i naglasio da je od izvođača dobio uvjerenje da će ginekologija dobiti novi izgled i prije predviđenih rokova, odnosno krajem septembra.



Sabrija Čandić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, rekao je da će boravak pacijenticama ubuduće biti znatno ugodniji. „Ovo je još jedan iskorak u poboljšanju kvaliteta i približavanju usluge građanima. Imaćemo i novu opremu i mogućnosti će biti značajno veće nego ranije", dodao je Čandić.

Dušan Stokić, direktor Bolnice, naglasio je da radovi teku zadovoljavajućom dinamikom. „Odjeljenje je trenutno izmješteno na hirurgiju i pedijatriju i nadamo se da će radovi biti što prije završeni“, zaključio je Stokić.